iBASX helpt u om het maximale uit uw gebouw en medewerkers te halen.

iBASX is het IoT systeem van TROTS. Met iBASX krijgen u en medewerkers inzicht in bezetting en benutting van ruimten en werkplekken.

Door uw ruimten en/of flexwerkplekken te voorzien van de bezettingssensoren van iBASX, heeft u altijd realtime inzicht in de bezetting van uw pand. Hiermee heeft u meer grip op de bezetting en daarmee de benutting en kunt u kosten besparen. Daarnaast kunt u zowel ruimten, werkplekken als faciliteiten reserveren en visualiseren binnen uw gebouw(en).

Werkplekbezetting

U wilt weten wat de bezetting is van uw werkplekken? Dan bent u bij TROTS aan het juiste adres.
TROTS kan voor u zowel tijdelijke bezettingsgraadmetingen verrichten als permanent inzicht in de bezetting van uw ruimtes en werkplekken doormiddel van innovatieve meetsensoren ( anoniem).
Met het ruimtemanagement systeem  van TROTS heeft u real-time inzicht in de bezetting.

Waarom iBASX?

 1. iBASX is onafhankelijk van het gedrag van medewerkers, waardoor de betrouwbaarheid gegarandeerd is.
 2. iBASX is anoniem, de gebruiker kan zelf bepalen of hij/ zij vindbaar is, werkplekken worden middels sensoren bezet of vrij gegeven. Hierdoor heeft u geen problemen met privacy.
 3. iBASX is proven, we zijn inmiddels 3 jaar onderweg en hebbende software en de hardware uitbundig getest en draait nu al bij meerdere klanten.
 4. iBASX is betaalbaar, onze visie is dat alle organisaties straks gebruik kunnen maken van iBASX, hierbij is betaalbaarheid een must en strategie.
 5. iBASX geeft inzicht in gebruik van ruimten en werkplekken, middels een managementinformatie tool heeft u 24/7 real-time inzicht in uw bezetting.
 6. iBASX helpt u organisatie om bewust om te gaan met CO’2 reductie binnen uw gebouw en optimale benutting van uw beschikbare vierkante meters. Daarnaast biedt u uw gebouwgebruikers en hospitality tool, waarmee zij efficiënt gebruik maken van hun tijd.
 7. Snelle Implementatie, door ervaring en goed doordachte software, kunnen wij snel implementeren, (onder voorbehoud van productie sensoren)

Meten is weten: objectiveer de subjectieve discussie met de data in de hand!

Als huisvestingsverantwoordelijke heeft u inzicht in je gebouwgebruik/rendement!

Gebouwgebruik: u kunt nu sturen op bezetting, verdelen van piek en dalbelasting!
Een verbetering van de prestatie van je huisvesting!
o Verbetering werkplekverhouding medewerkers/fte’s
o Optimalisatie aansluiting aanbod ruimten op de activiteiten van medewerkers

U bespaart op directe en indirecte huisvestingskosten door efficiënter gebruik van m2!
Bewezen methodiek in diverse branches
• Bedrijfsleven
• Rijksoverheid
• Gemeentes
• Waterschappen
• HBO’s en Universiteiten
• Laboratoria

Trots op onze opdrachtgevers

iBASX draagt bij aan een betere wereld, energiebesparing en optimale benutting van vastgoed. TROTS |Duurzaam faciliteren

iBASX maakt de weg vrij naar flexibel werken, nooit meer zoeken en optimale benutting van werkplekken en ruimten.

 • Vanuit huis je werklocatie bepalen.
 • Alvast een vergaderzaal reserveren voor over een uur.
 • Zien wie er op kantoor is.
 • Rustig werken of een overlegdag.
 • Inzicht in uw gebouwbezetting.
 • Efficiënter gebruik van uw pand(en).
 • Uw energieverbruik reguleren.
 • Medewerkers weten altijd waar de vrije werkplekken zijn.
 • Ideaal systeem ter ondersteuning van Het Nieuwe Werken.

Zowel mobiele app als desktopversie

Real-time measurement / Werkplek- en Ruimtebezetting

Door sensoren op werkplekniveau heeft u direct inzicht in de daadwerkelijke bezetting van werkplekken, ongeacht of iemand zit te overleggen, met laptop of Tablet werkt, of telefoneert.

Reserveringstool

Met de oplossing van iBASX ziet u real-time de bezetting van (vergader)ruimtes, kunt uw reserveringen doen en krijgt u essentiële managementinformatie over de bezetting van uw vergaderzalen.

Zoek collega

Medewerkers kunnen zelf bepalen of ze vindbaar zijn of niet. op deze wijze waarborgen wij de privacy, maar ondersteunt iBASX maximaal het flexibele werken. Middels de app, of toegepaste technieken aanwezig binnen het pand, kunnen collega’s elkaar vinden en hun tijd efficiënt besteden.

Facility layers

Van klimaatunits tot koffieapparaten en van audiovisuele voorzieningen tot het toegangscontrolesysteem; alle gewenste informatiecategorieën kunnen worden opgenomen in deze tool. Relevante informatie zoals de verantwoordelijkheid voor het onderhoud, contact-/contractinformatie, gebruikershandleiding en de onderhoudshistorie is met één klik op de plattegrond beschikbaar.

Managementinformatie

Een ruimtemanagementsysteem heeft alleen meerwaarde als u ook inzicht krijgt in de benutting van uw pand(en). Hiervoor is iBASX uitgerust met een managementinformatie gedeelte.

Customer story

Onderweg naar kantoor bedenk je dat er nog geen vergaderruimte is gereserveerd voor de belangrijke meeting van die ochtend.
Via je smartphone zie je in iBASX snel welke ruimten geschikt en nog beschikbaar zijn. Eenvoudig reserveer je de ruimte inclusief de benodigde faciliteiten. Geregeld!
Op kantoor aangekomen wil je graag de meeting goed voorbereiden. Waar vind je snel een geschikte en beschikbare werkplek?
Op de informatiekiosk in de centrale hal zoek je via iBASX een beschikbare concentratieruimte. Gevonden op de 1e etage, een zoektocht bespaard!

Tijdens de voorbereiding op de meeting wil je graag nog even de presentatie afstemmen met je collega. Is zij aanwezig?
Via het personenzoeksysteem in iBASX ontdek je dat zij aan het werk is op de 2e etage.
Op weg naar je collega zie je op één van de roomdisplays dat deze overlegruimte met presentatiescherm nog beschikbaar is. Een goede afstemming gegarandeerd!
Tevreden kijk je later die dag terug op een goed verlopen meeting!

Geïnteresseerd?

Neem vandaag nog contact met ons op!:

Uw naam (verplicht)

Bedrijfsnaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht