Real-time inzicht met sensoren

Met iBASX kan realtime de feitelijke beschikbaarheidsinformatie van werkplekken, ruimten en parkeerplaatsen ontsloten worden. Sensoren registreren anoniem de bezetting en communiceren deze informatie naar het iBASX platform.

Op het platform wordt de sensorinformatie verwerkt en de bezetting op plattegronden gevisualiseerd. Deze informatie is beschikbaar via het internet op anydevice.

Gebouwgebruikers worden via de gebruiksvriendelijke iBASX interface geholpen bij het vinden van een vrije werkplek, ruimte en parkeerplaats.

De metingen zijn objectief en betrouwbaar en niet afhankelijk van een handeling van een medewerker. Ook is er geen afhankelijkheid van een compatible device die een medewerker bij zich draagt en/of verbinding met bluethooth/wifi. iBASX kan volledig autonoom functioneren.

Anonimiteit is gegarandeerd aangezien er geen persoonlijke en/of privacygevoelige gegevens worden geregistreerd.

De technologie die ingezet wordt voor iBASXis proven technology.

De werkplek-en ruimtesensoren zijn door ons ontwikkeld en al vier jaar in gebruik bij onze klantengroep. De people counters en parkeerplaatssensoren worden geleverd en geïnstalleerd door hierin gespecialiseerde iBASX-partners.

Vergaderzalen

De sensoren worden geplaatst aan het plafond. Afhankelijk van de grootte van de vergaderzaal worden er één of meerdere sensoren geplaatst. De sensoren detecteren de bezetting op basis van warmte in combinatie met beweging (passieve infrarood).

 

Klaslokalen

De peoplecounter telt op basis van 3D stereoscopische camera technologie in-en uitgaande personen. De counter wordt gemonteerd aan het plafond boven een in-/uitgang van een klaslokaal. Naast realtimeinzicht in de bezetting is er ook inzicht in de benutting (hoeveel personen maken gebruik van de ruimte).

 

Werkplekken

De sensoren worden geplaatst onder het bureaublad van de werkplekken. De sensoren detecteren de bezetting op basis van warmte in combinatie met beweging (passieve infrarood).

 

Parkeerplaatsen

De sensoren worden geplaatst op elke individuele parkeerplaats. De aanwezigheid van een auto op de parkeerplaats wordt gemeten door een combinatie van magnetische straling en infrarood.

Meer weten over deze oplossing?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!